afrusning

Afrusning af alkoholikere - vejen mod afvænning

Afrusning af alkoholikere - vejen mod afvænning

editorial

Når et forbrug af alkohol tager overhånd, kan det godt være rigtig vanskeligt at komme tilbage på rette spor. De fleste alkohol misbrugere – eller alkoholikere, som de ulykkelige mennesker også kaldes – er ofte skadet på krop og sjæl af det vanedannende stof.

Den rus, som en alkoholiker befinder sig i, er hverken sjov eller behagelig, men påvirker tvært imod såvel kropslige funktioner som kognitive evner i en negativ retning. En misbruger af alkohol vil typisk være beruset af nød mere end af lyst, idet en vis andel af alkohol i blodet er nødvendigt for at den misbrugsramte kan fungere uden svære abstinenser eller delirium.

Alkohol abstinenser er, når de er værst, at sammenligne med meget hård sygdom i terminal fasen. I kombination med den depression og de øvrige psykiske følgevirkninger, er abstinenser altså noget, der skal tages meget alvorligt. Og derfor er afrusning under professionel supervision en absolut nødvendighed i forbindelse med alkohol behandling.

Hvordan foregår en afrusning?

En afrusning er, for de allermest hardcore alkoholikere, det indledende skridt på vejen mod afvænning. Under en afrusning foregår en såkaldt afgiftning, hvor de slemme abstinenser mitigeres ved hjælp af medicinsk behandling såvel som mere alternative metoder, for eksempel varme bade, zoneterapi, massage eller urte terapi.

Et vist ubehag i forbindelse med afrusning kan naturligvis ikke undgås, da patienten vil være ved bevidsthed, og kunne mærke fraværet af alkohol i blodet og de følgevirkninger, dette afstedkommer. Men processen vil foregå under lægelig overvågning, således at kritiske situationer kan foregribes, eventuelle forværringer i tilstanden forebygges eller behandles, og det værste ubehag lindres.

Afrusning og afvænning på Behandlingscenter Søby Park

Det danske misbrugscenter Behandlingscenter Søby Park tilbyder afrusning af alkoholikere forud for et afvænningsforløb. Begge dele foregår i professionelle og trygge rammer i naturskønne omgivelser, og har rigtig gode succes rater. Læs mere på behandlingscentersoebypark.dk