biler

Biler skal være tilpassede de andre passagerer også

Biler skal være tilpassede de andre passagerer også

editorial

Du har måske hørt noget om, at det er vigtigt, at man som chauffør sidder korrekt på førersædet med ret afstand til pedalerne, nakken mod nakkestøtten, udsyn i spejlene og så videre – og det er også helt korrekt, da man ellers kan komme galt af sted.

Og så er der jo det med, at man ikke skal have en for høj promille, når man kører bil, og man må heller ikke føre bil og have en telefon i hånden på samme tid.
Alle de ting kender du nok til.

Men hvordan forholder det sig lige med dine passagerer?

Der er også skrevet en del artikler om, hvordan man sørger for, at alle i bilen får en god oplevelse, og hvordan de andre medrejsende i bilen sørger for, at chaufføren får de bedste muligheder for at kunne befordre køretøjet.

Men der er også nogle regler angående, hvordan de andre passagerer sidder, og det handler faktisk – netop – om lovkrav.

Det er nemlig chaufførens ansvar at sørge for, at alle andre i bilen er korrekt fastspændt, så hvis der lige er nogle mennesker, der gerne vil med i bilen, så skal man være sikker på, at der er en korrekt siddeplads til vedkommende, der kan få sele på.

Er der tale om et større barn, skal der måske bruges et barnesæde, som barnet kan sidde på, og er man helt nede i en baby, så skal man have en barnestol, som vedkommende kan sidde i – det er strengt forbudt for andre i bilen at sidde med barnet i favnen.

Det kan godt være, at man måtte det i gamle dage samt at være flere, end der var plads til, men der er en grund til, at man har fundet ud af, at den slags er en dum idé.

Så som chauffør skal du sikre dig, at de andre i bilen sidder korrekt efter foreskrifterne.

Din næste bil finder du på Biltorvet.dk.