Maling af en enkelt væg

Brug effektvægge i indretningen

Brug effektvægge i indretningen

editorial

Vægmaling er noget af det bedste til at give dit hjem en ny følelse. For mange er tanken om at male et helt rum i en ny farve trættende, men det er ikke altid, at det behøves. I det seneste par år er effektvæggen blevet større og større. Effektvæggen opnås ved at male en enkelt væg i et rum til for at skabe en kontrast til de andre. Fordi at man kun maler én væg, kan den godt være mere larmende og farverig end de andre, uden at rummet påvirkes for meget af det.

 

Overvej et nyt farveskema

 

Effektvægge virker bedst, når de laver en kontrast i rummet. Hvis du har et rum som er meget sart i farverne, kan en væg i en mørkere farve gøre rummet mere interessant. Den mørke farve kan også give rummet en mere hyggelig atmosfære. Du kan også bruge væggen til at ”forme” rummet. Hvis dit rum er meget aflangt eller bredt, vil en væg i en anden farve drage mere fokus, hvilket gør, at rummet føles mere kvadratisk. Effektvæggen kan også nemt bruges til at samle en masse rum. Hvis du har en gang i dit hjem, kan du sagtens bruge samme farve i hele gangen, som du har anvendt på en enkelt væg i stuen. På den måde får man en følelse af sammenhæng, når man går igennem dit hjem.

 

Få malet din væg professionelt

 

Fordi at effektvæggen er lavet til at drage fokus, er det vigtigt, at den er lavet flot. Du vil ikke kunne undgå ,at folk kaster den et ekstra blik, hvilket er hvorfor, at den helst skal være knivskarp. Vægmaling er noget som man kan lave selv, men resultatet bliver altid bedre, når det laves af professionelle. Hvis du gerne vil sikre dig det bedste resultat, kan du overveje at vælge et malerfirma med fokus på maling af en enkelt væg.