brygudstyr

Bryg din egen fantastiske øl

Bryg din egen fantastiske øl

editorial

Mange danskere har fået øjnene op for at ølbrygning er en sjov hobby, der kan dyrkes hjemme i bryggerset eller i kælderen. Den stigende interesse skyldes at der de seneste år er kommet flere microbryggerier og udbudet af specialøl er steget. Det har betydet at mange har smagt mange nye typer øl end de traditionelle og dermed også fået lyst til at selv at kaste sig over ølbrygningen. Du kan læse og finde det nødvendige udstyr til ølbrygning her https://www.hjemmebryggeren.dk/brygudstyr.

Ølbrygning var kvindernes job

I dag forbinder man mest ølbrygning med mænd. Uanset om det er professionelt eller på hobbyplan. Sådan har det ikke altid været. Det er kun de sidste par hundrede år at ansvaret overgik til mændene som dannede bryggerlaug og begyndte at sælge øl. Før da var det kvindernes opgave at brygge husets øl. Det har ikke været nogen lille opgave, i perioder nemt kunne drikkes op til 5 liter pr. person om dagen.

Øllet og ølbryggeri har i Europa og i Danmark været kendt i mindst 5000 år og var især i oldtiden omgæret af stor mystik og ritualer.

Lær at brygge øl

Hvis du har planer om at lære at brygge din egen øl, kan du lægge ud med at tage på et begynderkursus. Det tager en eftermiddag og aften og når kurset er slut, kender du til det mest basale omkring ølbrygning og kan gå i gang med at eksperimentere og finde den øl du selv bedst kan lide. Husk at arrangere hjemtransport, da du som regel får den øl med hjem du har brygget.

Der findes også mange bøger om ølbrygning og på YouTube et utal af videoer, hvor du kan lære mere. Der er stor forskel på den type øl der brygges i Norden og den øl der f.eks. brygges i Tyskland og Belgien.