døre

Den dør her bliver dit holdepunkt

Den dør her bliver dit holdepunkt

Det kan lyde lidt mærkeligt, hvordan en dør skulle blive et sted, man hænger ud, for hvis man sidder ude foran en hoveddør, så er det vel fordi, at man ikke kan komme ind, og man venter på, der kommer nogle hjem med en nøgle – eller låsesmeden.

Men hvis du tænker på udlandet, hvor der er varmt, så ser man mange mennesker, der hænger ud ved nedgangen eller opgangen til døren, der er lidt hævet fra gadeplan, så man kan sidde et par mennesker her.

Det gør man både, fordi det er koldere udenfor, da mange huse kan holde slemt på varmen, og fordi der er skygge udenfor og måske en lille vind, der kan køle en ned.

Det kan også udvikle sig til, at man samler sig mange mennesker ved den her dør, fordi naboerne kigger forbi, eller der er nogle venner, der mere eller mindre spontant kigger forbi, så man begynder at hygge sig her med leg, spil og mad.

døre

Man kan hygge sig gevaldigt ved en dør

Det er der ikke så stor en tradition for her i Danmark at gøre, men man kan jo omsætte det til, at man sidder på terrassen ved havedøren, hvor man laver det samme eller endnu mere, hvor man tænder et bål, tager guitaren frem eller noget helt andet.

Når det virkelig er varmt i vejret om sommeren, så kan vi jo have sådan nogle lyse nætter, at man kan sidde ude hele natten, hvis man havde lyst til det.

Og døren her bliver samlingspunktet, da man så er tæt på at komme ind, hvis man skal hente noget, eller det begynder at regne, så man skal have alle de ting, man tog med udenfor, indenfor igen.

Det kan blive en hel tradition, at man mødes her ved den her dør!