eboligadvokat

Den vigtige tinglysning af skødet

Den vigtige tinglysning af skødet

At købe en ny bolig er en lang proces. Lige fra du går i gang med at kigge på boliger, til du forhandler med bank og sælger, får lavet en købsaftale og tilsidst skal have lavet et skøde, som skal tinglyses af Tinglysningsretten, før boligen endelig er din. 

Det er vigtigt at få skødet tinglyst så hurtigt som muligt, for uden det kan sælgers kreditorer tage pant i boligen. Det har ingen betydning, at du har modtaget nøglerne og er flyttet ind. 

Derfor er det en god ide at få en eboligadvokat.dk til at hjælpe dig med det praktiske papirarbejde, så processen ikke bliver forsinket ved, at papirene bliver sendt retur. 

I dag foregår tinglysning af et skøde online og Danmark var det første land i verden, der gik over til online tinglysning. Både du og sælger skal skrive under ved hjælp af jeres NemID.

Få god brug af en boligadvokat

Udover at få hjælp til at få lavet et skøde og få det tinglyst, kan din boligadvokat hjælpe dig med mange andre ting, når det kommer til dit boligkøb og også spare dig for mange penge.

Det kan blandt andet være at forhandle med banken om dit boliglån. Der kan være mange penge at spare ved at forhandle med banken, frem for at acceptere det første og bedste tilbud. Din boligadvokat er en erfaren forhandler og han kan forhandle på dine vegne. Både med din nuværende bank, men også med nye banker. Det er altid en god ide at forhandle med flere banker, for at sikre at man får det bedste tilbud.

Det er vigtigt at huske på, at selv små forbedringer vil have en stor betydning over en 30 årig periode. Det kan have så stor en betydning, at du kan få lavet et køkken eller et badeværelse med det samme, frem for at vente.