Røntgenundersøgelse

Få afklaring på din skade med en røntgenundersøgelse

Få afklaring på din skade med en røntgenundersøgelse

Har du mistanke om, at du har beskadiget en knogle i armen eller i et af dine ben – eller måske et ribben – som følge af et fald eller lignende? Så kan det være, at du skal bede lægen om en henvisning til røntgenundersøgelse.

Hvornår har jeg behov for en røntgen- eller ultralydsundersøgelse?

Der er flere forskellige situationer hvor du kan få behov for eksempelvis en røntgenundersøgelse eller en undersøgelse ved hjælp af ultralyd.

Hvis du for eksempel er kommet til skade i forbindelse med udøvelse af sport eller idræt vil du muligvis opleve smerte og hævelse omkring det tilskadekomne område – eksempelvis et led. Dette kan skyldes en overbelastnings skade hvor en bløddel så som en slimsæk er blevet betændt og i forbindelse hermed udvikler hævelse som trykker på de andre dele.

Det kan også skyldes en forstrækning eller en forstuvning, eller et ledbånd som er blevet flosset. I så tilfælde vil du skulle holde leddet i ro så skaden kan få lov at hele inden du genoptager din trænings rutine. Men hvis smerterne ikke fortager sig, og hævelsen ikke lægger sig, er det en god idé at besøge lægen.

Din læge vil, såfremt han eller hun skønner det nødvendigt, kunne henvise dig videre til en røntgenklinik. Her vil du kunne få foretaget den billeddiagnostik som lægen vurdere vil være nødvendig for at kunne fastslå skadens art og omfang. En læge vil nemlig ikke med det blotte øje kunne se om der er tale om en skade på en sene eller et ligament – for eksempel et overrevet korsbånd eller en menisken skade – eller om der er sket et brud på en knogle. Men det vil en røntgen eller ultralyds undersøgelse kunne afsløre.

Er du bosat i Region Hovedstaden kan du med fordel vælge Røntgenklinikken Nørrevold som din røntgenklinik når du skal have foretaget en røntgen eller ultralyds undersøgelse – læs mere på noerrevold.dk.