gulvslibning

Få hjælp til en gulvslibning ved erfaren fagmand

Få hjælp til en gulvslibning ved erfaren fagmand

editorial

Er trægulvet derhjemme efterhånden så slidt og gammelt at se på, at du er bange for, at det synger på sidste vers? Det behøver du ikke nødvendigvis at være. Der skal næsten ingen ting til, førend et trægulv begynder at gråne i overfladen, og blive trist og uensartet – men det behøver ikke at betyde, at trægulvet er dødt og ikke kan reddes. Faktisk sidder mange af de skæmmende skader netop kun i overfladen – og langt de fleste trægulve kan sagtens tåle at få fjernet denne del af overrfladen ved en effektiv gulvslibning.

Hvordan kan jeg se, om mit gulv skal slibes?

De ydre tegn på, at et gulv er ved at være så slidt og brugt, at det trænger til en gulvslibning for at blive pænt igen, er vanskelige at overse. For det første vil spildte væsker – især de farvede, for eksempel kakao, kaffe, te eller rødvin – lynhurtigt blive suget op i træværkets overflade, som var den en tørstig svamp. Dette skyldes, at den beskyttende hinde, som gulvet modtog ved sin seneste behandling, er slidt bort, og har efterladt træet blottet og ubeskyttet.

Dermed er træværket blevet tørt og porøst i overfladen, og suger således alting til sig. Dette gælder også støv og snavs, som trædes ned i gulvet, og indlejrer sig i træværket. Dette giver en mat og grålig film, og får gulvet til at se snavset ud, uanset hvor meget du end vasker det. Når først gulvet er nået dertil, er skaden sket – og du bør kontakte en professionel gulvsliber, som kan få dit gulv på ret køl igen.

Få en professionel gulvmand til hjælp, når det slidte gulv skal slibes

Den store fordel ved at få hjælp fra en erfaren fagperson, når der skal foretages en gulvslibning, er, at vedkommende kender sit maskineri og sine arbejds procedurer, og dermed har langt stærkere forudsætninger for at opnå et perfekt resultat, end du selv har. Læs mere på https://gkservice.dk/