gulvafslibning

Få udført en professionel gulvafslibning for smukke og ensartede gulve

Få udført en professionel gulvafslibning for smukke og ensartede gulve

Er dit trægulv mærket af tidens tand i form af misfarvning, pletter og ridser? Så er det på tide med en gulvafslibning.

Hvad er en gulvafslibning?

En gulvafslibning er en procedure hvorved en del af gulvets overflade fjernes ved hjælp af sandpapir. Det fine ved en gulvafslibning i forhold til en gulvafhøvling er at langt de fleste trægulve sagtens kan tåle mange afslibninger i løbet af deres liv. Det betyder at du kan slibe dit gulv hyppigere end du ville kunne afhøvle det, og stadig få et flot resultat.

Hvordan foregår en gulvafslibning?

En professionel gulvafslibning udføres ved hjælp af en særlig maskine som er designet til netop dette formål. En maskine til afslibning af gulve er forsynet med en stor slibe rondel som roterer i det horisontale – det vil sige vandrette – plan. På denne rondel monteres sandpapir i varierende korn størrelser.

Når maskinen føres hen over gulvet slibes dettes overflade på skånsom, men dog effektiv vis, først med groft og dernæst med fint sandpapir. På den måde fjernes de grimme skønhedspletter og slidspor som har gjort træværkets overflade mat og kedelig. Mindre ridser, skrammer og splinter fjernes ved samme lejlighed, og træværkets overflade efterlades glat og ensartet – klar til at modtage den plejende og beskyttende efterbehandling.

Hvilken efterbehandling skal jeg vælge?

Der findes flere forskellige typer efterbehandling – og det er selvfølgelig vigtigt at du vælger en som passer til såvel gulvets type og træværkets sort som til dit temperament. Hvis du ikke ønsker at skulle bruge timer hver uge på at vaske gulvet med særlig sæbe bør du ikke vælge et sæbe behandlet eller olieret gulv, men måske i stedet gå efter lak eller maling.

Din gulvmand fra DBF Gulvservice vil kunne hjælpe dig med at vælge den helt rigtige overflade behandling til dit gulv, og vejlede dig ud i fremtidig vedligeholdelse af gulvet. Du kan finde ham på dbf-gulvservice.dk