Gulvsliber

Gulvafslibning – hvorfor er det en god prioritering?

Gulvafslibning – hvorfor er det en god prioritering?

editorial

Hvis du er boligejer, så er der altid mange opgaver, som løbende skal ordnes. Det gælder især, når det kommer til praktiske opgaver, som er med til at holde boligen velholdt og pæn. Et af de punkter, som før eller siden kan trænge til en kærlig hånd, er trægulvene. 

Med tiden er det helt naturligt, at gulvene vil få mærker og brugsspor. I disse tilfælde kan det være godt givet ud, at du prioriterer en gulvafslibning. Lad os prøve at se mere på, hvad der taler for denne behandling af gulvet.

Hvad taler for en gulvafslibning? 

Det kan være en dyr fornøjelse, hvis trægulvene i et hjem skal udskiftes. Det er dog langt fra altid, at dette er nødvendigt, da der findes andre måder, gulvene kan fornyes på. En af dem er med en gulvafslibning. Det gode ved en gulvafslibning er, at det øverste lag af gulvet slibes af. Det er i mange tilfælde nok til, at de værste mærker og ridser fjernes, så gulvet nærmest står som nyt igen. 

Efter en gulvafslibning anbefales det også, at der foretages en efterbehandling af gulvet. Det er med til at beskytte dit gulv igen, så væsker m.m. ikke så nemt kan trænge ned i træet. 

I enhver bolig har gulvene meget at sige for det udtryk, der er i hvert enkelt rum. Med en gulvafslibning vil du derfor også opleve en stor forskel, når du får lavet behandlingen. Derfor er der også flere og flere, som vælger denne behandling, når det er tid til, at boligen skal fornyes.

En anden fordel ved en gulvafslibning er, at det er en relativt skånsom behandling for gulvet. I hvert fald hvis vi sammenligner med en gulvafhøvling, hvor der fjernes væsentligt mere af gulvets overflade. Du skal nemlig have in mente, at der er begrænsninger for, hvor mange lag, der kan slibes eller høvles af dit trægulv.