dantherm filter

Husker du at vedligeholde din ventilator?

Husker du at vedligeholde din ventilator?

editorial

Hvis du ejer en ventilator eller et andet ventilationssystem, er det vigtigt du husker at vedligeholde den. For at få den maksimale udbytte af din maskine, så skal du jævnligt sørge for udskiftning af filter, rengøring af maskinen og sågar give den en omgang rens en gang i mellem. Læs med i dette indlæg, hvor vi vil give gode råd til, hvad du skal være opmærksom på, hvis du har en ventilator.

1. Husk at rengøre den

Når du alligevel er i gang med støvkluden eller støvsugeren, så kan du godt svinge den over din ventilator. Det kommer naturligvis an på, hvilken ventilator du har og om den er nem at tilgå. Men ligesom alt andet, så kan en stående ventilator eller luftrenser godt blive lidt støvet. Så hvis du vil undgå, at maskinen står og samler unødvendig støv, så kan du lige vaske den af et par gange i løbet af ugen. 

2. Udskift filtret

Man anbefaler, at man skifter ens ventilationsfilter hver 3 -4  måned, afhængigt af hvilken maskine du har. Hvis du ikke skifter filtret, så kan du risikere at få tørre øjne, dårligt indeklima eller forværre din allergi, hvis det er i sommerperioderne. Hvis du har en ventilator på arbejdet eller i hjemmet, kommer der muligvis en del mængde støv eller andre partikler fra de aktiviteter, som sker i hjemmet. Det sætter sig i dit filter, som den skal. Men det skal naturligvis udskiftes, for at få den maksimale effekt i dit hjem. Derfor anbefaler vi, at du husker at udskifte dit filter i din ventilator eller det system, du måtte have.

3. Ventilatorens

Har du et større anlæg, som kører døgnet rundt, bør du få det tilset og se om det skal renses. Efter en vis tid, så skal sådan et anlæg have en større omgang udrensning af alt det snavs, som har ophobet sig over tiden. Du kan sætte nye filtre i, efter du har renset anlægget. Så er du sikret perfekt ventilation, uden det kommer til at irritere dig og dine omgivelser. Hvis du er i tvivl om, hvordan du skal håndtere dette, så kan du altid ringe efter hjælp og få gode råd.