græskant

Hvad er en græskant?

Hvad er en græskant?

En græskant er et aggregat fremstillet i plader af eksempelvis corten stål eller galvaniseret stål, som anvendes til at holde kanten på en græsplæne pæn og lige. Du kan få græskanter som er lige, og så kan du få dem som en slags vinkelrette beslag til at afstive hjørnerne på din plæne.

Græskanter kaldes også for bed afgrænsere eller bed kanter, og gør det nemt at holde skud fra græs væk fra de steder i haven hvor du ikke ønsker at der skal gro græs. En græskant går nemlig ned under jordens overflade og begrænser dermed græssets rødder i deres vækst. På den måde får du en smuk og lige afgrænsning mellem græsplænen og eksempelvis dit blomsterbed eller din havegang.

Hvordan kan jeg få glæde af en græskant?

Hvis du er typen, som sætter pris på en smuk og velholdt have, kan du ved hjælp af græskanter skabe det look, du drømmer om. Står du eksempelvis for at skulle anlægge et bed, som kan definere et bestemt område af din have – for eksempel der hvor du har dine smukke blomster eller dine nytteplanter – kan du bruge en græskant til at holde græsset væk fra dette område.

Du kan kreere din kant helt efter dine egne ønsker. Uanset om du ønsker dig et rundt eller et firkantet bed – eller måske et polygont eller stjerne formet bed, kan du skabe dette ved hjælp af græskanter. Kun fantasien og din egen kreativitet sætter grænser, når du bruger græskanter i forbindelse med anlæggelse af bed.

Det er selvfølgelig vigtigt, at du allerede i planlægnings fasen definerer hvor dine bede skal ligge, og hvor megen plads der skal være imellem dem. Det er samtidig en fordel, at du gør plads til din plæneklipper, hvis du ønsker græs mellem dine bede. Ellers kommer du hurtigt i bekneb, hvis du samtidig gerne vil have en smukt klippet plæne.

Læs mere om græskanter på lyngeshop.dk