lånebeløb

Hvor stort et lånebeløb kan du få rådighed over?

Hvor stort et lånebeløb kan du få rådighed over?

editorial

Du har måske længe gået og overvejet at låne penge, men du er ikke helt sikker på, hvor meget du kan låne. Eller også ved du godt, hvor meget du vil låne, men er usikker på, om det er en realistisk sum.

I denne artikel tager vi et kig på, hvordan dit mulige lånebeløb bliver beregnet – og vi fortæller dig selvfølgelig også lidt om de faktorer, der spiller ind.

Hvilke faktorer påvirker dit lånebeløb?

Først og fremmest afhænger lånebeløbet i høj grad af din økonomi og din indkomst. Jo større indtægt du har, jo større lån vil bankerne typisk være villige til at låne dig. Dog er det ikke kun ligegyldigt, hvordan den økonomiske situation ser ud – det betyder nemlig også noget for lånebeløbet, om du har en del gæld i forvejen eller ej. Har du en lille indkomst men ingen gæld, vil du sagtens kunne låne en del. Har du derimod en stor indkomst men samtidig også lidt for mange lån i forvejen, så vil lånebeløbet måske være mindre.

lånebeløb

Derudover spiller det også en rolle, hvad pengene skal bruges til. Skal de fx bruges til at investere i en ejendom eller lignende, kan lånebeløbet godt blive relativt stort – specielt hvis lånet skal bruges til at investere i noget, der forventes at kunne stige i værdi i fremtiden.

Sidst men ikke mindst kan lånebeløbet også påvirkes af långivers almindelige regler og politikker – altså hvad långiveren typisk vil låne ud til den enkelte låntager.

I sidste ende er det altid långiveren, der træffer beslutningen om det endelige lånebeløb, men ved at have styr på de ovennævnte faktorer, kan du i hvert fald være bedst muligt forberedt. Er du i tvivl om lånebeløbet, kan det også altid betale sig at undersøge lånemarkedet og sammenligne lånetilbud fra flere forskellige långivere. På den måde sikrer du dig det bedste lånebeløb.