Gulvsliber Herning

Kan man fjerne maling, hakker og brændemærker fra et trægulv?

Kan man fjerne maling, hakker og brændemærker fra et trægulv?

editorial

Har du overtaget en bolig, hvor trægulvet er fuldstændig ødelagt, fordi de tidligere ejere ikke har passet det ordentligt? Læs med, og find ud af, om det er muligt at få alle skaderne til at forsvinde.

Er du flyttet ind i et hjem – eller overvejer du at købe en bolig – hvor gulvet er helt slidt, og vil du gerne vide, om det kan sættes i stand med en gulvafhøvling eller en simpel afslibning? Vi har spurgt en gulvsliber, om det kan lade sig gøre at komme malerpletter, brændemærker og store hakker i gulvet til livs.

Svaret er både og; det kommer nemlig helt an på gulvbræddernes tykkelse.

Kan man fjerne dybe hakker i et trægulv?

Hvis dit trægulv er massive brædder, kan hakkerne med sikkerhed fjernes. I hvert fald en del af dem. Det samme gælder for andre ujævnheder i gulvet, der er opstået på grund af dårlig vedligehold.

Når det er store skrammer og ujævnheder, der skal fjernes, er det nødvendigt med en gulvafhøvling. Her starter man med at høvle 2-4 mm. af træets overflade væk, og herefter fortsætter man med en decideret gulvafslibning. Afslibningen starter med et groft sandpapir, og efterhånden skiftes det ud med finere og finere sandpapir, så gulvet til sidst bliver helt glat og fint. 

Ovenstående proces kan også bruges, hvis der er tale om brændemærker og maling.

Hvad sker der efter gulvafslibningen?

Når trægulvet er færdigslebet, skal det poleres, og når det er poleret, er det klar til efterbehandling. Her kan du som udgangspunkt vælge mellem lak, olie og sæbe, og hvilken løsning der er den bedste til dig, afhænger af dine behov og ønsker til udseende, vedligeholdelse og daglig rengøring.

Det kan være svært at vælge uden professionel vejledning, og derfor anbefaler vi altid, at du henvender dig hos din lokale gulvmand, når du skal beslutte, hvordan dit trægulv skal behandles.