invisalign

Kan min teenager få rettet tænder med Invisalign?

Kan min teenager få rettet tænder med Invisalign?

editorial

De færreste voksne drømmer om at have togskinner på tænder, og langt de fleste lære at leve med deres skæve tænder frem for at byde metalbøjlen velkommen. Hvorfor skulle det ikke være det samme for børn og unge?

Man kan sige meget om togskinner, men smukke er de ikke. Den skarpe metalbøjle giver næppe bedre selvværd, mens den sidder på, og det kan derfor være lidt af en belastning for både børn og unge at få bøjle på.

Har du en teenager, der skal have rettet tænderne, er det et alternativ. Invisalign. Du kan se mere om den usynlig bøjle på denne hjemmeside: https://yousmileismile.dk/ – eller du kan læse med efter billedet.

Ja, din teenager kan få Invisalign

Invisalign er et unikt system til tandregulering, der er udviklet til at rette tænderne uden at give hverken praktiske eller visuelle gener. Din teenager er sandsynligvis tilknyttet den lokale skoletandpleje, og det er her, det er blevet besluttet, at vedkommende har brug for en tandretning.

Er din søn eller datter mellem 16-18 år, har han eller hun frit tandlægevalg, og det betyder, at I selv kan bestemme, hvem der skal forestå tandretningen. Dermed kan I også vælge en klinik, der tilbyder Invisalign uden, at det koster jeg ekstra.

At din teenager derimod under 16 år gammel, er han eller hun forpligtet til at bruge den kommunale skoletandpleje. I hvert fald hvis behandlingen skal foretages gratis. Har tandlægen dog henvist dit barn til bøjlen, fordi der er risiko for skader på tænderne, kæben eller tyggemusklen, så kan I faktisk vælge at sige, at I gerne vil benytte en anden klinik – en der tilbyder Invisalign. Det eneste aber dabei der er i den sammenhæng, er, at det ikke er gratis længere – der vil være en egenbetaling på cirka 35%. 

Er du i tvivl, så kontakt din nærmest Invisalign-klinik; her kan du med sikkerhed finde svar.