køb logo

Køb logo af andre - er det en mulighed?

Køb logo af andre - er det en mulighed?

editorial

Du står med en god forretningsidé og skal til at søsætte din forretning, men du mangler det der forbistrede logo, der skal præsentere dit virke udadtil.

Du er med på, hvor nødvendigt det er at have, men for dig oplever du det mere som et nødvendigt onde, for du ejer ikke grafiske evner til at skabe sådan et logo, og du synes egentlig, mange logoer ser pjattede ud, eller også er de så forvredne at se på, at du ikke kan tyde, hvad de skal forestille.

Det er vel egentlig bare en krussedulle, som din datter kunne have lavet på et kvarter.

Så var det måske ikke en løsning, at du kunne betale dig fra at få lavet sådan et logo?

Jo, det er der flere måder, hvorpå man kan gøre, og man kan sådan set godt tage udgangspunkt i det, som din datter har laver, hvor du så hyrer en grafiker til at gøre det pænere at se på og til at blive brugt i mange andre formater og præsentationer.

Men køb logo kan også gøres som en samlet helhedsløsning, hvor man bestiller sådan en opgave hos en firma, der har forstand på, hvordan man ikke alene udarbejder et individuelt logo, men også hvordan det kommer til at præsentere de rette værdier fra dit firma og give de rette associationer for modtagerne.

Dette kan blive en anelse dyrt, men du skal se på det som en langtidsinvestering.

Så kan du også købe et logo fra nogle andre, der allerede er lavet, men her skal du have kontrakt på, at logoet nu tilhører dig, for ellers kan det ende i en retssag, hvis det bliver brugt andre steder.

Du kan også blive en del af et logo, men så køber man sig ofte ind i en franchise, og så har man jo ikke sin egen, personlige forretning længere, men man er en del af et brand, der allerede findes.