carglas

Miniguide til stennedslag

Miniguide til stennedslag

editorial

Få ting er så frusterende for en bilejer end et stennedslag i forruden. Det skulle lige være at komme fortravlet ud en morgen og se at det har været frostvejr og det tager mindst en time, før bilen er klar for dug til at du kan køre i den. Det er næsten umuligt at undgå et stennedslag så derfor er det mere relevant at vide hvordan man handler, hvis det sker end hvordan man kan undgå det. Du kan læse mere om stennedslag her https://bilglas.dk/

Hvad skal du gøre når du får et stennedslag?

Først og fremmest skal du hvis det er muligt, køre så lidt som muligt. Forsætter du med at køre kan det gøre nedslaget større og i værste tilfælde kan det ske, at hele ruden revner og du kan ikke se ud hvilke kan være katastrofalt. Har du tape eller et plaster så sæt det over revnen. Det hjælper imod at den kan arbejde videre og blive større. Hvis revnen er lille og mindre end en 2 kr. kan nedslaget med lidt held laves og du behøver ikke få udskiftet hele ruden. I dag er det mere besværligt at få udskiftet, da der er en masse elektronik i ruden. Det er dyrt og det er ikke altid at mekanikeren har en på lager. Som regel kan den skaffes indenfor en dag. Husk at undersøge om din bilforsikring dækker. Det gør mange af dem, men ikke alle.

Sådan laves et nedslag

Først er det nødvendigt at rense ruden, så den er hel ren. Hvis ruden er helt ren binder limen bedre. Når ruden er ren påføres lim på området, hvor nedslaget skete. Ved hjælp af vakuum sikre man, at der kommer lim ud i selv den mindste revne. UV varme fjerner rester af limen og gør ruden helt glat efterfølgende.