ølbrygning

Ølbrygning er det nye sorte

Ølbrygning er det nye sorte

editorial

Sammen med at der er kommet flere og flere mikrobryggerier og der er kommet flere forskellige slags øl på det danske marked, er der også opstået en interesse for at lære ølbrygningens ædle kunst blandt almindelige mennesker. Det er en hobby som tiltaler flere og flere. Ikke alene får du en bedre øl, men det er også en hobby der på smukkeste vis kombinere teknik med praktisk viden og erfaring. Du skal vide hvordan et bryganlæg fungere, men også om de forskellige ingredienser til ølbrygning og hvad de kan gøre ved din øl. Alene, men også sammen. 

Ølbrygning igennem tiden

I dag forbinder man mest øl og ølbrygning med mænd, men det er kun de sidste par århundrede, at det har været mænd der har stået for ølbrygningen. Øl har været kendt rundt omkring i verden i mere end 8000 år og det er kun et par år siden, at man fandt rester i Danmark, der viste at her har man været glad for den gyldne drik de sidste 5000 år. Det er Europas ældste fund. Det var dengang og frem til middelalderen kvindernes ansvar at brygge øl. Det var et vigtigt erhverv, der især i oldtiden var omgivet med respekt og mystik. På lige fod med børnefødsler.

Senere kom der ølstuer, hvor kvinderne ud over øl, også solgte visse andre fysiske ydelser.

Lær at brygge din egen øl

Det er nemt at lære at brygge din egen øl. Det kan læres på en eftermiddag og aften på et ølkursus og du vil, når aftenen er slut få den øl med hjem du selv har brygget. Der findes et utal af bøger og videoer, der kan fortælle dig mere om forskellige brygteknikker. Både blandt de forskellige bryghuse, men også landene imellem. Der er stor forskel på en øl fra Danmark og Belgien.