parfume

Parfume er den eneste dunst, men den andens hørm

Parfume er den eneste dunst, men den andens hørm

editorial

Prøv lige at tænk på en sætning som at sige, at noget det lugter.

Sidstnævnte ord har lidt en neutral beskrivelse, hvis man hentyder til, om der er en lugt af noget udenfor, af gas i køkkenet eller bare i de omkringliggende omgivelser, efter man har gjort rent.

Så gør det ikke så meget at sige, at noget det lugter.

Men hvis man siger til en person, at vedkommende lugter, så er det mere problematisk, fordi det i de fleste tilfælde hentyder til, at personen har en fæl lugt hængende omkring sig eller på sig.

Det er faktisk noget af det mere fornedrende, man kan sige til en person, medmindre der bliver spurgt til, om man lugter, eller man måske har arbejdet med noget ildelugtende længe, så der er en virkelig god grund til, at man ikke har en god duft omkring sig.

For det er jo netop noget helt andet at sige, at en person dufter.

Så er det positivt ment, for det er virkelig uheldigt, hvis man får at vide, at man lugter, og man måske har været hjemme, kunne tage et bad eller gøre andet, så man ikke lugter.

For man bliver faktisk lidt immun overfor ens egen lugt, så derfor er det vigtigt at huske jævnligt at tage et bad.

Men det kan også blive et problem, hvis man har købt deodoranter, parfumer, foretaget køb parfumer online eller nede i en butik, roll-on-deodoranter eller andet, og folk så stadig siger, at man lugter.

Enten kan det skyldes, at man har glemt at benytte sig af denne parfume, men en dunst af parfume er også en personlig sag, så hvad man selv synes, dufter godt, kan hørme i andre menneskers næsebor.

Måske har man slet og ret brugt for meget af parfumen, så man har overdøvet sig selv med duften, så det bliver for meget af det gode.