rensning af fliser

Rensning af fliser for flisepest og alger

Rensning af fliser for flisepest og alger

Er fliserne på din terrasse anløbne og grimme at se på? Så er de højst sandsynligt overbegroet med alger eller med den berømte flisepest.

Hvad er flisepest?

Flisepest er en form for lav – altså en organisk vækst på linje med alger eller mos. Flisepest – også kaldet lichener – dækker over 900 arter af dobbelt organismer, som består af svamp, som lever i symbiose med blå- eller blågrønalger. Når dine fliser er befængt med flisepest, vil dette manifestere sig som blomsterlignende udvækster på fliserne. Farven på flisepest varierer fra art til art. typisk vil flisepest fremstå i gule, grønne, hvide og sorte nuancer. Flisepest trives bedst i skyggen, og derfor ses flisepest sjældent på terrassefliser, hvor terrassen ligger i fuld sol.

Hvordan kommer jeg flisepest til livs?

Det anbefales, at du ikke selv forsøge at rense dine fliser for flisepest ved hjælp af en almindelig højtryks renser. Alt for mange boligejere har ved højtryksspuling ødelagt flisernes overflade, hvorved disse er blevet porøse og skrøbelige – og dermed endnu mere sårbare og modtagelige over for angreb fra alger og flisepest.

Det er således en god idé at alliere sig med professionelle, når flisepest skal behandles og forebygges. Hos Kragelund Tagrens har de dygtige håndværkere mange års erfaring med oprensning af fliser, tagsten og andet, som kunne tænkes at være befængt med alger eller flisepest.

Når Kragelund Tagrens går i aktion, anvendes der udelukkende professionelt udstyr, det vil sige højtryks rensere monteret med effektive behandlings midler og en efterfølgende imprægnering af fliserne. Denne imprægnering beskytter fliserne mod vind og vejr, og forebygger samtidig alge og flisepest angreb i fremtiden. Hvis du er i tvivl om behandlingens virkning på dine fliser, vil Kragelund Tagrens altid gerne foretage en test rensning af et begrænset areal, så du kan få syn for sagen!

Du kan læse mere om rensning af fliser for alger og flisepest på https://kragelundtagrens.dk/