Luft vand varmepumpe

Sådan virker en luft til vand-varmepumpe

Sådan virker en luft til vand-varmepumpe

editorial

En luft til vand-varmepumpe genbruger varmen i luften, ved at bruge det til at varme din bolig og dit brugsvand op. Det sker helt konkret ved, at varmepumpen er forbundet til centralvarmesystemet i din bolig. Det er det system, der sørger for at forsyne dig med varme i dine radiatorer og varmt vand i vandhanerne. Det sker som sagt ved, at varmepumpen omdanner varmeenergien i udeluften.

Derfor skal du vælge en luft til vand-varmepumpe

Luft til vand-varmepumpen er el-drevet, og leverer ca. 3,5-5 gange så meget varmeenergi, som den anvender i el-energi. Det gør den til et af de suverænt billigste alternativ til f.eks. oliefyr, naturgas eller fjernvarme. Det er derudover også mere bæredygtig end nogle af de andre alternativer.

Luft vand varmepumpe

Kan det betale sig at skifte?

Mange ældre huse har enten et gasfyr eller et oliefyr. Det koster ofte mange penge, og ofte skal der betales et par gange om året. Hvis du bor i et hus med enten gasfyr eller oliefyr, er det bl.a. værd at se på, om det rent økonomisk kan lade sig gøre at skifte til en luft til vand-varmepumpe, når man også medregner evt. renovering af huset.

Men har du et gasfyr af ældre model, kan du typisk spare helt op imod 50 % med en helt ny luft til vand-varmepumpe. Hvis du vil have rådgivning og vejledning inden for luft til vand-varmepumper, kan du læse mere på Amalo.dk.

Vedligeholdelse af luft til vand-varmepumpe

Hvis du vælger at få installeret en luft til vand-varmepumpe, bør du være opmærksom på, at den kræver vedligeholdelse. Det er vigtigt at holde pumpen ren, da det er med til at sikre at systemet udnytter sit fulde potentiale. Det er derfor vigtigt at tjekke og rense vandfilteret hver måned, samt holde udedelen ren for skidt, sne og is. Husk også at få serviceret din varmepumpe af en professionel minimum én gang om året. 

Læs også artikler på nogle af vores svenske sider:

https://serviceöversikt.se/

https://bra-service.se/

https://servicenews.se/

https://alltomservice.se/

https://entredjehand.se/

https://service-bloggen.se/

https://service-firman.se/

https://service-tidningen.se/

https://service-tips.se/

https://servicefirmor.se/

https://serviceposten.se/

https://skandinaviskservice.se/