Servering af frikadeller eller til en buffet?
Det kan måske lyde fjollet, at man skal til at tage stilling til, om ens frikadeller skal serveres som portionsanretninger til en middag sammen med det andet mad, eller om man giver tilvalget med frikadeller til en buffet.
Den slags er jo ofte vedtaget i forvejen, men hvis du ikke har taget den beslutning endnu, så kan du via denne artikel hente lidt inspiration til, hvad der kan være af fordele og mindre fordele ved de to serveringsformer med frikadeller i vores moderne tid.
Hvis man skal være lidt reaktionær, kan man jo sige, at for bare 20 år siden, så var det værtens verden, hvor man som gæst fremstod i et dårligt lys, hvis man ikke spiste det, der blev serveret. Helst skulle man gerne spise helt op på ens tallerken.
Værtens opgave var mest af alt at sørge for, at man aldrig løb tør for mad. Dette kunne blive pinligt.
Havde man nogle nære gæster, så huskede man måske nogle allergener, som man undgik i fremstillingen af madens valgte retter. Men det var så også det.
Sådan er det ikke i dag. Nu er det gæstens verden i den forstand, at man næsten fremstår som en dårlig vært og kok, hvis man ikke har helt står på ensemblets religiøse opfattelser, mad-tendenser og videre.
Man kan både have mennesker, der af visse årsager ikke kan spise et bestemt kødvalg. Andre vil ikke spise kød generelt. Nogle holder sig helt fra råvarer, der kommer fra dyr. Så skal nogle have maden uden sukker, gluten og alt muligt andet.
Dette kan blive svært at holde styr på for den travle vært, når der skal serveres.
Derfor er den smarte løsning nok at lave frikadeller til buffet og så måske lave en vegansk variant. Så er der to at vælge imellem fra gæsternes side, og så kan de ellers styre udenom det, de ikke vil have.