jagtudstyr

At skulle tilintetgøre jagtudstyr

At skulle tilintetgøre jagtudstyr

editorial

Noget jagtudstyr kan simpelthen ikke svare sig at bruge længere, og det kan komme af forskellige årsager.

Noget af det kan være blevet så gammelt, at selv en del reparationer med videre ikke vil gøre en sønderlig forskel på håndteringen af udstyret, andet end at man måske forlænger livet på det med nogle måneder.

Og kan man ikke garantere at have med jagtudstyr at gøre, som man ikke kan love, vil virke forsvarligt konstant, så skal man ikke bevæge sig rundt med det endsige benytte sig af det.

Der er jo trods alt tale om et remedie, der kan være med til at afgøre, om der skal være levende eller døds resultat bagefter.

Her mener vi selvfølgelig i sammenhæng med dyr, men hvis man tager på jagt med jagtudstyr, der ikke duer forsvarligt, så kan det blive risikabelt og farligt at tage det med.

Har man den mindste tvivl, skal man lade det blive hjemme og lade en mere kyndig person se på udstyret.

Bedømmer man, at det ikke kan bruges længere, så skal de destrueres, så andre mennesker ikke får fat i våbnet på en uforsvarlig måde og kan benytte det senere eller tage reservedele derfra og brugt dem på en hensynløs måde.

Den slags bortskaffelse skal man være helt sikker på, at man gør korrekt, så der ikke er noget af jagtudtyret tilbage bagefter.

Andre årsager til at jagtudstyret ikke kan bruges længere, kan være ved, at man ikke længere producerer den her model, hvor man næsten har tale om en antikvitet.

Måske er ens jagtudstyr gået så meget i stykker efter en jagttur, at der ikke er andet at gøre, end at man anskaffer sig et nyt våben af en tilsvarende model, eller at man bruge den her lejlighed til at opgradere til noget nyt jagtudstyr, man længe har haft i sigtekornet.