skillevægselementer

Forkort byggetiden med skillevægselementer

Forkort byggetiden med skillevægselementer

editorial

Ved større byggerier har det længe været populært at bruge skillevægselementer, det forkorter byggetiden, og gør hele processen meget nemmere for medarbejderne. Men hvad er et skillevægselement i virkeligheden, og hvorfor bruge det fremfor at lave det on site?

Hvad er skillevægselementer

Som beskrevet ovenfor, så bruger mange større byggerier skillevægselementer i dag. Et skillevægselement er kort fortalt et element, som bliver lavet på forhånd til et byggeri. På den måde kan man få elementet leveret, båret op på den etage det skal bruges, og derefter etableret. Det fjerner komplikationerne med at skulle bruge vådt beton, det fjerner tørretiderne, og det er nemt og hurtigt at installere.

Kan du bruge skillevægselementer i et husbyggeri

Skillevægselementer bliver som udgangspunkt oftest brugt i større byggerier, da det gør processen nemmere, og man hurtigt kan opdele de forskellige etager i de rum der skal være derpå. Til et mindre byggeri, som eksempel et nyt hus, er det ikke lige så normalt at bruge disse elementer. Her er det mere populært at bruge moduler, som man hurtigt kan samle. Moduler der også bliver lavet på forhånd, og fungerer lidt på samme måde.

Det smarte ved modulerne er, at man kan få dem med og uden isolering, i forskellige tykkelser og meget mere. Derfor kan man hurtigt få lavet alle vægge til et hus man er ved at bygge, helt uden at skulle til at mure alle væggene op manuelt.

Det er en billigere løsning

Hvis man ønsker at bruge skillevægselementer, så er der penge at spare. Et skillevægselement fjerner nemlig meget af arbejdskraften på byggepladsen, så man ikke skal betale det samme antal lønkroner på et byggeprojekt. Derfor kan det hurtigt betale sig, at man bruger pengene up front og fjerner en eller flere medarbejdere på pladsen. Udover at fjerne lønkroner, så fjerner det også meget af byggetiden, hvilket også er en faktor for økonomien.