Gulvsliber Hinnerup

Hvornår kan du bruge gulvet efter en afslibning?

Hvornår kan du bruge gulvet efter en afslibning?

editorial

Står du overfor en gulvafslibning i dit hjem, er du garanteret interesseret i at vide, hvor lang tid du skal holde dig fra gulvene – har du glemt at spørge gulvmanden, så læs med her.

Der er ikke noget som en gulvafslibning, der kan give nyt liv til boligen. Når skrammer og ridser er væk og den nye efterbehandling lagt på, stråler hjemmet igen. Men det helt store spørgsmål er naturligvis, hvor lang tid du skal sætte af til sådan en behandling – skal du holde dig væk i flere uger, eller må du komme hjem igen, så snart gulvmanden er færdig.

Vi har spurgt en professionel gulvsliber, der arbejder med trægulve hver eneste dag.

Hvornår må du gå på gulvet efter en afslibning?

Overskriften er faktisk en smule misvisende, for du kan selvfølgelig gå på et nyslebet gulv med det samme. Det er ikke selve gulvafslibningen, der betyder noget – det er efterbehandlingen.

Som tommelfingerregel siger man, at der skal gå 4-7 timer fra gulvmanden har givet den sidste behandling, til du må gå på gulvet med strømpesokker, mens du skal vente 24 timer med at flytte møblerne tilbage på plads.

Hvornår må du bruge trappen efter en afslibning

Fordi der som regel ikke står tunge ting på trappen, kan den bruges igen allerede 4-7 timer efter sidste behandling, men det afhænger meget af den specifikke behandlingsteknik, så det er vigtigt, at du spørger den gulvsliber, der udfører opgaven.

Hvor mange gange skal gulvet efterbehandles?

Det er svært at give et præcis svar på, hvor mange gange dit gulv skal have efterbehandling – det afhænger meget af, hvad det skal have. Lak og olie kan som regel gives over én eller to gange, mens en sæbebehandling kræver mere, og det samme gør sig gældende, hvis gulvet skal behandles med lud, inden den endelige behandling gives.