Gulvsliber Hinnerup

Sådan giver du dit gulv en sæbebehandling

Sådan giver du dit gulv en sæbebehandling

editorial

Et sæbebehandlet gulv skal vedligeholdes, hvis det skal holde sig smukt i mange år. Vi har fået de bedste tips til at vaske det med sæbespåner – og vi deler dem med dig lige her.

Er du i tvivl om, hvordan dit trægulv skal behandles med sæbe, så læs med her. Vi har nemlig talt med en gulvafsliber, der til dagligt arbejder med at slibe slidte gulve ned og give dem ny efterbehandling – herunder også sæbe.

Som det første anbefaler han, at du bruger Trip Trap Natursæbe (hvis gulvet er behandlet med almindelige sæbespåner) eller Trip Trap Natursæbe Hvid (hvis trægulvet er ludbehandlet). Begge sæber har et højt indhold af såkaldt tørstof, og det gør dem ideelle til både den første grundbehandling, almindelig gulvvask og efterfølgende pleje.

Vi gennemgår sæbebehandlingen trin for trin nedenfor.

Sæbebehandling – sådan gør du

Når du skal sæbebehandle dit gulv, skal du starte med at feje eller støvsuge gulvet, så der ikke ligger løst skidt og snavs. Herefter rystes sæbeblandingen godt, hvorefter den blandes med varmt vand efter anvisningen.

Når du vasker gulvet, er det vigtigt, at du altid vasker med åreretningen. Sæben kan nemlig efterlade minimale hvide spor, og dem ser du ikke så tydeligt, når de blander sig med strukturerne i træet. Derudover er det essentielt, at du ikke efterlader små søer med vand, da det er hårdt for gulvbrædderne.

Når gulvet er tørt, gentager du proceduren to gange mere, og herefter kan du være sikker på, at træet er godt mættet.

Ovenstående behandling kan du med fordel give gulvet en gang i måneden, hvis du samtidig husker, at det bør vaskes på almindelig vis med sæbespåner en gang om ugen. Alternativt risikerer du, at sæben slides af, og dermed er der direkte adgang for spildt væske, der vil suge ned i træet – og de pletter er ikke til at komme af med igen.