Gulvsliber Harlev

Trægulve og hund; kan det lade sig gøre?

Trægulve og hund; kan det lade sig gøre?

editorial

Hunden er et af de mest populære kæledyr i danske hjem, og de fleste steder er det ikke bare menneskenes bedste ven, men derimod en del af familien – et familiemedlem der skal tages hensyn til.

Når den logrende hund har taget så markant en plads i de danske familier, betyder det også, at mange mennesker tænker over, at deres hjem og indretning skal tilpasses hunden – det skal i hvert fald ikke være svært at være hund i hjemmet. Men hvordan hænger hunde og trægulve sammen?

Det korte af det lange er, at du sagtens kan have trægulv, selvom du har hund. Den lidt længere forklaring er, at det kræver en hård træsort og en slidstærk efterbehandling, hvis der ikke skal komme for mange ridser og skrammer gulvet.

Vælg den rette efterbehandling

Efterbehandlingen er alfa og omega, når du har hund, og anbefalingerne siger alle det samme; gå efter et lakeret trægulv. Lak er den stærkeste behandling, du kan give dit gulv, og det egner sig perfekt til det firbenede kæledyr.

Vil du have den stærkeste lak på markedet, kan du med fordel vælge en såkaldt 2-komponent lak, der indeholder hærder, som giver et ekstra slidtstærkt gulv. Denne form for lak har flere fordele, fx at:

– du får det stærkest mulige gulv

– den er særligt ideel til kæledyr med kløer

– den er modstandsdygtig overfor skidt og væske

– den er let at rengøre og vedligeholde

– den øger gulvets levetid

Er du usikker på dit valg af efterbehandling, kan du altid kontakte din lokale gulvmand, der arbejder med forskellige former for overfladebehandling hver dag. Her kan du finde gode råd og vejledning, ligesom du helt sikker kan finde en dygtig gulvsliber, der kan renovere dit trægulv og efterfølgende lakere det, så det er egnet til dit kæledyr.

Så husk; 2-komponent lak er perfekt til enhver hundeejer med trægulv.