bådudstyr

Vigtigt udstyr til din båd

Vigtigt udstyr til din båd

editorial

Er du erfaren sejler og har havet i blodet? Eller er du nybegynder og skal derfor ud og investere i en masse udstyr, så er denne artikel værd at læse. Vi kigger på hvilke typer udstyr der er vitale og hvilke der er komfortable. Det er i forvejen dyrt at være bådejer, så derfor er det godt at vide hvad man har brug for, og hvad der bare kunne være rart at have. Ved at sætte dig ind i emnet, kan du potentielt spare dig selv for mange tusinde kroner.

Sikkerhedsudstyr

Når man er på vandet, så er det vigtigt at man har det rette udstyr i tilfælde af et uheld eller en ulykke. Det er vigtigt at have en brandslukker ombord, i tilfælde af brand. Det er også vigtigt at have en førstehjælpskasse, hvis man nu skulle komme til skade. Vigtigst af alt er det at have en godkendt redningsvest til alle ombord. Redningsvesten kan betyde forskellen mellem liv og død, og man bør derfor aldrig tage afsted uden en redningsvest.

Værktøj og reservedele

Det er ikke kun passagerene der kan komme til skade – det kan båden også. Det er derfor en god idé at have det mest normale værktøj med sig ombord, og derudover forskellige typer vitale reservedele til motoren. I tilfælde af motorstop, kan man i mange tilfælde fikse problemet selv, uden at skulle kalde efter hjælp.

Navigation og kommunikation

Du skal også have udstyr du kan navigere med samt mulighed for kommunikation, enten via en VHF radio eller satellitforbindelse. En simpel GPS og kompas, men du bør også investere i en kortplotter med tilhørende søkort, og hvis du er for at fiske, så kan en fishfinder finde fiskene for dig, så du kan hive dem op. Hvis du står og mangler udstyr til din båd, kan du med fordel kigge her: https://marinelageret.dk/