Gulvsliber Horsens

2-komponent gulvlak; Hvad er det, og hvornår er det en god idé?

2-komponent gulvlak; Hvad er det, og hvornår er det en god idé?

editorial

Lak er den stærkeste overfladebehandling, du kan give dit gulv, men lak er ikke bare lak – der findes forskellige versioner. Vi tager et kig på den såkaldte 2-komponent lak, der skulle være endnu stærkere end den traditionelle af slagsen.

Uanset hvilken form for efterbehandling du vælger til dit trægulv, er der fordele og ulemper, og i virkeligheden er det udelukkende et spørgsmål om at finde ud af, hvad der egner sig bedst til dig og din familie.

Som tommelfingerregel siger man, at lakering er den mest slidtstærke behandling, du kan give trægulvet, men her er der flere muligheder af vælge imellem. Vil du have den stærkeste af de stærkeste, skal du gå efter 2-komponent lak.

God beskyttelse til særligt udsatte områder

Som nævnt er lak det bedste valg, hvis du drømmer om et slidstærkt gulv, og hvis du har kæledyr (med kløer), kan du med fordel tage skridtet videre og vælge en 2-komponent lak. 

En 2-komponent lak er tilsat en hærder, der giver gulvet ekstra styrke og beskyttelse, og det er ideelt til gulve, der belastes mere end almindeligt – og det gør gulvene, hvis der er kæledyr i hjemmet. Dyrenes kløer slider unødvendig meget på trægulvets overflade, og de skaber små ridser hver gang, de går. Vil du imødekomme skrammerne, er 2-komponent lakken altså helt genial – den store slidstyrke giver nemlig ekstra beskyttelse overfor dyrene.

Lakkens andre fordele følger med

En af de største fordele ved lak som efterbehandling er, at det er let at rengøre og vedligeholde et lakeret gulv. Disse fordele følger naturligvis med 2-komponent lakken, og derfor skal du ikke være bange for at kaste dig over den – du vil med sikkerhed blive glad for det, og det samme gør sig gældende for dine firbenede venner, der skal gå rundt på det dagen lang igen og igen.