skøde

Lad din boligadvokat hjælpe med dit skøde

Lad din boligadvokat hjælpe med dit skøde

Når du står for at skulle overtage en bolig – enten fordi du lige har købet et hus eller en lejlighed, eller du får overdraget boligen ad anden vej – er det vigtigt at du husker skødet. For det meste er opdatering og tinglysning af skøde en standard del af pakken, når du køber en bolig gennem en ejendomsmægler, eller eventuelt har en boligadvokat tilknyttet handelen.

Men hvis du eksempelvis overtager en bolig som arv eller i forbindelse med skilsmisse eller samlivs ophør, skal skødet stadig opdateres. Skødet er nemlig den eneste officielle dokumentation for boligens ejerforhold. Og derfor er det vigtigt, at de oplysninger, som fremgår af skødet, er retvisende og aktuelle.

Hvad står der i et skøde?

I forhold til eksempelvis købs aftalen indeholder et skøde ikke særligt mange oplysninger. Klausuler og betingelser i forbindelse med køb af bolig står for eksempel ikke opført i et skøde, som kun indeholder de mest basale informationer om boligen. Sædvanligvis vil det kun fremgå af skødet hvem den nuværende og den forrige ejer er, datoen for overdragelse af boligen, boligens seneste salgspris og eventuelt finansierings metoden.

Grunden til at det er vigtigt at opdatere skødet ved overdragelse er at skødet er den eneste offentligt tilgængelige kilde for eksempelvis ejendomsmæglere og låneudbydere, når disse aktører skal verificere en boligs ejerforhold.

Dette betyder, at forrige ejer, såfremt han eller hun stadig står opført som boligens aktuelle ejer, vil kunneopnå uretmæssige fordele. Vedkommende vil for eksempel kunne optage lån med sikkerhed i boligen, eller sælge den videre til anden side, og dermed score dobbelt fortjeneste. Ingen af delene er særligt ønskværdige for dig – og derfor anbefales det, at du i forbindelse med overtagelse af boligen får en dygtig boligadvokat til at hjælpe dig med såvel opdatering som tinglysning af skødet.

Du kan finde din boligadvokat på eboligadvokat.dk