alkoholbehandling

Alkoholbehandling - når din misbrugsramte kære skal tilbage på det rette spor

Alkoholbehandling - når din misbrugsramte kære skal tilbage på det rette spor

editorial

Misbrug af receptpligtig medicin og alkohol er blandt de største problemer inden for sundheds sektoren i Danmark. Rigtig mange tusind mennesker bliver hver eneste måned alvorligt syge af at have misbrugt stoffer, som skader både kroppen, hjernen og evnen til at fungere socialt.

Når først forbruget af smertestillende piller, alkoholiske drikke eller andre skadelige substanser har nået et punkt, hvor man ikke længere selv har kontrol over det, vil en afvænning kun kunne finde sted under professionel supervision. I praksis betyder dette, at mange mennesker aldrig kommer ud af deres afhængighed og det der af følgende misbrug.

Disse mennesker ender med at miste alt, hvad der betyder noget her i livet: Familie, venner, bolig, job, og i sidste ende sig selv. Derfor er det vigtigt, at du som pårørende alkoholiker gør alt, hvad der står i din magt, for at motivere ham eller hende for at gå i alkoholbehandling så hurtigt som muligt. Det kan nemlig være den eneste sikre måde tilbage til livet igen.

Få hjælp som pårørende til alkoholiker

Har du opdaget alkoholisme hos en af dine nærmeste, er det alt afgørende, at du sætter ind så snart du er sikker på, at der er tale om et misbrug. Du bør dog fare med lempe – mange alkoholikere har en tendens til at reagere med afvisning, når man nærmer sig med et forslag om afvænning og behandling.

Dette skyldes, at de fortrænger problemet, eller nægter at indrømme dets omfang – også over for sig selv. Det kan være meget tungt at erkende, at man har mistet kontrollen over sit liv. Derfor er det vigtigt, at du opsøger den rette hjælp til den indledende konfrontation hos et misbrugscenter.

Hos Behandlingscenter Stien kan du få vejledning og rådgivning i forhold til hvorledes du motiverer din alkoholiserede pårørende til at modtage alkoholbehandling. Du kan læse mere på behandlingscenter-stien.dk