alkoholbehandling

Hjælp, der rent faktisk virker mod alkoholisme

Hjælp, der rent faktisk virker mod alkoholisme

editorial

Omkring 500.000 danskere har et lidt for tæt forhold til alkohol, og det vurderes, at omkring 140.000 af dem er deciderede alkoholikere. Alkohol er en af de rusmidler, der bliver misbrugt meget, og som er med til at ødelægge livet for rigtig mange mennesker og deres pårørende. Det er nemt for udenforstående at fortælle en alkoholiker, at han eller hun skal tage sig sammen, men uanset ønsket om at droppe alkoholen, så kan det være næsten umuligt for alkoholikeren at stoppe – næsten. Det gælder om at få en alkohol behandling, der rent faktisk virker, for det kan lade sig gøre at få et alkoholfri liv.

Antabus er ikke løsningen

I mange år har det været brugt at give alkoholikere antabus. Dette medfører stort ubehag, når alkoholikeren indtager alkohol. Det virker bare ikke rigtig. Mange alkoholikere bliver enten immune overfor det eller vælger ubehaget over ædrueligheden, fordi de simpelthen ikke kan lade være med at drikke.

Misbruget dækker over noget andet

Når man har et misbrug, så er det ikke det, der er selve problemet. Et misbrug er et symptom på et andet problem. At afholde en alkoholiker fra alkohol løser derved ikke problemet – det fjerner blot nogle af symptomerne, som højst sandsynligt vil vende tilbage og dermed misbruget.

Få hjælp til at løse forskellige slags problemer af fagfolk

Der skal en dybereliggende alkohol behandling til, så man kommer ind til kernen og forløser de problemer, der ligger til årsag for misbruget. Det kan være alt fra økonomiske problemer, til psykiske problemer eller traumer. Behandlingscenter-Stien er et af de få centre i Danmark, der tilbyder en dybereliggende behandling til alkoholikere. Her indskrives man typisk i 5-6 uger, hvor der står en bred vifte af fagfolk klar til at hjælpe.

Teamet tæller både læger, psykiatere, sygeplejersker, juridiske rådgivere, misbrugsbehandlere og familieterapeuter. Hos Behandlingscenter-Stien er der derfor stor sandsynlighed for at komme godt ud på den anden side, netop fordi der står så mange forskellige fagfolk klar, der kan hjælpe med at løse de problemer, alkoholikeren har.