alkoholbehandling

Alkoholbehandling - når du ønsker at lægge misbruget på hylden

image

editorial

I Danmark såvel som i resten af den vestlige verden er alkoholisme et permanent problem. Her til lands regner eksperterne med en andel af alkoholmisbrugere på adskillige hundrede tusind mennesker. Af disse har måske en tredjedel et overforbrug, som er så alvorligt, at de ikke kan komme ud af det ved egen hjælp.

Dette er dybt problematisk, idet alkohol er et af de mest afhængigheds skabende stoffer, der findes. Var alkohol blevet introduceret som rus og nydelses middel den dag i dag, var det aldrig blevet tilladt at lancere det på det frie marked. Men fordi alkohol er så indgroet en del af vores kultur, skal man ikke længere væk end den nærmeste kiosk eller det lokale supermarked for at finde alkohol i varierende styrker. Selv på tank stationer sælges alkohol uden begrænsning, selv om alle kender til farerne ved at kombinere alkohol med kørsel af motoriserede køretøjer!

Hvorfor bliver man alkoholiker?

Det er således utroligt nemt at skaffe føde til sit misbrug, hvis man har oparbejdet et afhængigheds forhold til alkohol. Der er ingen entydig forklaring på hvorfor nogle mennesker bliver afhængige og andre ikke gør. Men forhold i såvel opvækst som i genetik kan spille ind – og så er nogle mennesker bare mere disponerede end andre.

Hvornår er man alkoholiker?

I det øjeblik, hvor man ikke kan fungere i hverdagen uden at have et vist kvantum alkohol i blodet, kan man kalde sig alkoholiker. Kroppen opbygger det, der kaldes tolerans, således at der skal mere og mere til af det farlige stof for at opnå den ønskede virkning. Og når misbruget når et vist stade, skal der som nævnt professionel hjælp til at komme tilbage på rette spor. Du kan med fordel kontakte Behandlingscenter Stien, hvis du ønsker hjælp til alkohol behandling. Læs mere på behandlingscenter-stien.dk