alkoholbehandling

De små tegn, der peger i retning af en alkoholbehandling

De små tegn, der peger i retning af en alkoholbehandling

editorial

Vi indleder lige med at udrede, hvad vi egentlig mener med denne overskrift, for det er ikke små tegn, vi skal kigge efter, der viser, om man har fundet den rette alkoholbehandling.

Vi vil se nærmere på de små tegn, som man kan opleve som pårørende eller en selv, hvis man er begyndt at få et alkoholmisbrug, eller man befinder sig i det skæringspunkt mellem, at man har et normalt forhold til alkohol, og man så er ved at få et overforbrug, der er ved at lede end videre til et misbrug.

Alkoholmisbrug bliver ofte omtalt i det større omfang, når man næsten ikke kan vende det blinde øje til de store signaler, som selv udefrakommende ikke kan lade være med at lægge mærke til, men som man måske gør, fordi man gerne vil bevare husfreden i et vist omfang – selvom tingene bare bliver udsat på ubestemt tid.

De små signaler kan være dem, man skal bemærke både som pårørende og en selv, hvor man kan nå at gribe ind med det samme, så man måske ikke skal have brug for alkoholbehandling, fordi man ikke ligefrem er blevet misbruger endnu, men måske bare er blevet lidt for glad for alkohol, som man kan nå at stoppe.

Bemærk for eksempel, hvis der bliver holdt en middagsaftale hjemme hos dig, gæsterne tager hjem, men du er måske stadig tørstig, så ikke alene drikker du din egen sjat ud, du drikker også de andres, og måske åbner du endda noget mere til dig selv…

En anden ting er den famøse fyraftensøl. Det ender med, at du ikke bare tager en om fredagen, du skal have en hver dag, og du finder på mange undskyldninger for, hvornår det ellers kunne være sjovt at få en øl mere.

Som sagt er dette i småtingsafdelingen, men det er her, hvor den hyggelig rus langsomt kan begynde at tage over, og man begynder at indse, at det hyggelige drikkelaug er overgået til at blive noget, man ikke kan undvære – og herfra kan det så eskalere gevaldigt!