alkoholbehandling

Omgivelserne skal vænne sig til den nye dig efter en alkoholbehandling

Omgivelserne skal vænne sig til den nye dig efter en alkoholbehandling

editorial

Man bruger tit og ofte udtrykket, at man føler sig som et nyt menneske, og det kan komme af det mindste fra, at man tager sig et bad, til at man oplever en længere wellness-kur over flere dage, som man aldrig har prøvet før og på den måde mærker noget i krop og sin, som man aldrig har gjort før.

Det samme kan faktisk også siges om en effektiv alkoholbehandling, og det gælder både, hvis det er den første, eller man har fået tilbagefald og derfor skal have en mere eller tre.

For man gør sig nok grundige tanker om, hvorvidt man er parat til en alkoholbehandling, for det handler ikke alene om, at man accepterer, at man ikke kan drikke længere og er ædru alkoholiker, men også at man nok bliver nødt til at lægge det meste af ens liv om for at give problemet mere eller mindre til livs.

Dette gælder specielt, hvis man er nået så langt ud, at alkoholmisbruget har fået så stort tag over en, at det påvirker alt fra arbejde til familie og fritidsliv – det er således en infektion, der har negative konsekvenser på praktisk talt alle aspekter af ens liv.

Men ens omgangskreds og miljø bliver måske også skiftet ud, så man ikke længere omgås negative på virkninger i form af mennesker og miljø, mens selv de mennesker, man gerne vil bibeholde i ens liv, kan få sig en overraskelse over, hvor radikalt anderledes den behandlede kan være efterfølgende.

Selvfølgelig er dette kun til det bedre for alle parter, men hvis nu patienten har været indlagt over en længere periode for at blive behandlet, og så kommer ud og ikke har set de nærmeste længe, så kan det måske føles som et chok for dem at se en.

Som pårørende skal man blot omfavne denne forandring og støtte op om den.

Det er muligt at læse meget mere om alkoholbehandling her: https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/